visie en missie

“pincelada” betekent letterlijk penseelstreken en is de naam van het atelier en de galerie van Karin Bonnemaijers. Het belangrijkste doel van Karin is om haar visie “the beauty in all connects all” met iedereen te delen via de penseelstreken in haar werk.

De basis van Karin’s werk is altijd transparant: helder glas (soms acrylaat). Simpel omdat glas lijkt op water; helder, transparant, kleurloos, en glanzend. Water is dé verbindende factor in alles op onze aarde. Elke druppel water bestaat al net zo lang als de aarde, wordt nooit oud en bederft niet. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kennen we het als water, stoom en ijs.

Het kan elke kleur uit de omgeving opnemen en van een prachtige glans voorzien. We gebruiken het als brandstof, als eerste levensbehoefte, om onze eigen behoeftes weg te spoelen en om te reinigen. We mengen het met koolzuur en kleurstoffen voor de smaak, met agressieve stoffen voor de schoonmaak, met voedsel om te koken, met vuur om te blussen, met verf om te schilderen en met vaste stoffen voor vloeistoffen.

Maar we kunnen het niet verbruiken of duurzaam vervuilen. Als dat geen schoonheid is…..

Water weerspiegeld alles, maar het spiegelbeeld wordt elke keer weer anders weergegeven. Afhankelijk van de wind op het water, de rimpeling die een vogel veroorzaakte door zijn beroering, de belletjes die van onder het wateroppervlak naar boven bewegen, de stroming die het water in beweging brengt…. Water verandert net als wij continu onder de invloed van de natuur.

Karin wil d.m.v. het gebruik van een helder, transparant, zuiver en glanzend venster onze kijk en visie op haar onderwerpen doen transformeren naar een duurzamere en “schonere” versie van zichzelf en de omgeving op de achtergrond.

Het hart met de 3 lobben is het beeldmerk wat deze visie van Pincelada en Karin Bonnemaijers uit weet te stralen.

Hartegroet,

the beauty in all connects all

Karin Bonnemaijers