visie en missie

“pincelada” betekent letterlijk penseelstreken en is de naam van het atelier en de galerie van Karin Bonnemaijers.
Het doel van Karin is haar visiethe beauty in all connects all” met iedereen te delen via de penseelstreken in haar werk.

Transparant, kleurloos en glanzend materiaal is altijd de basis van Karin’s beeldtaal. Omdat glas en plexiglas (acrylaat) simpelweg veel op WATER lijken; helder, transparant, kleurloos, en glanzend. En water is dé verbindende factor in alles op onze aarde. 

Heb jij weleens écht goed nagedacht over WATER?

De enige stof ter wereld die niet vergaat en niet bederft? Elke druppel water bestaat al net zo lang als de aarde. Bovendien is  het levensbehoefte nummer 1. En we gebruiken ‘t voor van alles: als brandstof, als eerste levensbehoefte, om te spoelen en om te reinigen. Bijvoorbeeld gemengd  met koolzuur en kleurstoffen voor de smaak, met agressieve stoffen voor de schoonmaak, met voedsel om te koken, met vuur om te blussen, met verf om te schilderen en met vaste stoffen voor vloeistoffen. Dus vloeibaar,  bevroren, vermengd, puur of verdampt, we hebben het nodig voor bijna alles. Maar ook weerspiegelt het om ons zo zelfbewustzijn te geven. Doordat we er door heen kunnen kijken geeft het glans, aan alles in het water maar ook aan het spiegelbeeld van de omgeving. Maar water is ook een “mooi maker” en geeft het een ander perspectief. Kortom, water is verbinding, een “connector”.
Bovendien geeft het ons rust en ruimte en het weer, en houdt het de hele natuur in evenwicht.

Water is dus de drager van Karin’s boodschap.

Maar tegelijkertijd ook de verbinding tussen die boodschap en de achtergrond of context, én de factor die voor glans zorgt en het totale plaatje een ander perspectief geeft.  

Water weerspiegeld alles, maar het spiegelbeeld wordt elke keer weer anders weergegeven.

Bijvoorbeeld de wind op het water, de rimpeling die een vogel veroorzaakt door zijn beroering, de belletjes die van onder het wateroppervlak naar boven bewegen, de stroming die het water in beweging brengt, de stilte in het beeld van bevroren water, de damp die het water kan afgeven door temperatuursverandering, etc….
Water verandert net als wij continu onder de invloed van de natuur.

En wij mensen kunnen water niet echt duurzaam vervuilen of verbruiken. Als dat geen schoonheid is….. Wat een “beauty” dat water……

Dus:  “the beauty in all connects all”.

Karin wil d.m.v. het gebruik van een helder, transparant, zuiver en glanzend venster onze kijk en visie op het onderwerp doen transformeren naar een duurzamere en “schonere” versie van het onderwerp en de omgeving daarvan. 

Het hart met de 3 lobben is het beeldmerk wat de visie van Pincelada en Karin Bonnemaijers uit weet te stralen.

Nog vragen of opmerkingen?:

bel e-mail app sms facebook messenger instagram Pincelada

Hartegroet,

the beauty in all connects all

Karin Bonnemaijers