gallerij

Deze gallerij toont enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden, afmetingen, materialen en technieken. Ook is hier een uitgebreide omschrijving en uitleg van de kunstwerken te lezen.

Maar….LET OP! Het is onmogelijk om op een foto de transparantie, levendigheid en diepte van een glazen schilderij weer te geven. Schroom niet als je het zelf in 3D wilt zien en kom vrijblijvend langs in mijn atelier om het effect van een glazen schilderij te ervaren. Neem gerust contact op voor meer informatie!

bel e-mail app sms facebook messenger instagram Pincelada

titus brandsma portret op glas

Titus Brandsma

Een portret van Titus Brandsma, geschilderd in opdracht van een inwoner van Oss die mij heel veel leerde over het leven, het werk en de persoon Titus. Er is bewust gekozen voor de basiskleur grijs, om de bescheidenheid die Titus zo kenmerkte te benadrukken. De accentkleuren zijn de kleuren van het wapen van Oss, waar Titus zo lang gewoond en gewerkt heeft. De accentkleur rood symboliseert de liefde in Titus, geel zijn frisse ideeën, groen de duurzaamheid van zijn gedachtes en blauw zijn rust en betrouwbaarheid. Dit schilderij heeft veel publiciteit gekregen, en is een inspiratiebron voor velen. De eigenaar van het schilderij vind het geen probleem als mensen het willen bezichtigen, en die bezichtigen hebben geleid tot de vraag van de Stichting Heiligverklaring Titus Brandsma om een afbeelding van het schilderij als logo te mogen gebruiken. Over de heiligverklaring en over Titus kun je meer lezen op de website. Het portret is op (de achterkant van het) 5 mm dikke glas geschilderd. De afmeting is ongeveer 90 x 60 cm. Techniek: verre églomisé

erotisch portret

Dit is ook een portret! Een portret van een wat ouder stelletje wat hun liefdesverbinding zichtbaar wilde maken. En dan niet in een afbeelding van een kus, of via een “standaard” portret waarin uit hun blik hun liefde te lezen zou zijn. Nee, we kozen met elkaar voor een symbolische afbeelding in zijn “naakte” vorm. Het stel zelf herkent elkaar direct, maar voor bezoekers is het “slechts” een mooie en moderne symbolische afbeelding van een liefdespaar. Alkydverf geschilderd op 5 mm dik glas van 59 x 40 cm. Techniek: verre églomisé. (te zien en te koop in de molen)

kaatje
Karin’s Kleine Kunst Kadootje (live te zien en te koop in de molen)
Regelmatig worden er van glasscherven zogenoemde “Kaatjes” gemaakt, een naam voor Karin’s Kleine Kunst Kadootjes.  “Kaatjes” zijn ongeveer 15 x 20 cm groot en de prijs is slechts € 29,95. Neem contact op om er eentje te bestellen. Bel of whatsapp 0640609555 of mail naar ikarinbonnemaijers@gmail.com
gallerij
In opdracht van een Bossche wethouder en zeer toepasselijk voor het Jeroen Bosch jaar. Geschilderd naar een tekening omstreeks 1550 van de hand van een onbekende meester en in de kleuren van de vlag van ‘s-Hertogenbosch. Handgeschilderd, alkydverf op glas van 20 x 20 cm, met hardhouten voet. Tecniek: verre églomisé.
gallerij
Een portret van de wereldberoemde Albert Einstein. Karin maakte dit portret om te laten zien dat je slechts met heel weinig middelen een bijzonder gelijkend schilderij kunt maken. Daarnaast probeerde zij met alle “vlekken” de complexiteit en genialiteit van deze bijzondere man tot uitdrukking te brengen. Handgeschilderd, alkydverf op glas van 25 x 25 cm op glazen display. Technieken: verre églomisé en pointilleren. (Te zien en te koop in de molen)
gallerij
De opdrachtgevers, een bakkers-stel uit Kaatsheuvel, vroegen Karin in mei 2017 een portret te maken van hun 2 lievelingen. Een hele uitdaging! Het ging om het eerste portret van dieren. Gelukkig lukte het om deze wens uit te laten komen. Het werd overhandigd in de kroeg waar de foto die gebruikt werd voor het schilderij werd gemaakt. Een onthulling met veel toeschouwers dus. En de meesten van hen gingen er van uit dat dit een vergroting was van de originele foto, die al eens op facebook was geplaatst en veel likes had opgeleverd. Pas bij het inspecteren van het schilderij van dichtbij ontdekte men dat het om een handgeschilderd portret ging. Dit leverde bewondering en heel veel complimentjes op en leidde direct tot nieuwe opdrachten. Handgeschilderd, alkydverf op glas van 50 x 40 cm. Technieken: verre églomisé en pointilleren.
gallerij
In 2011 maakte Karin dit vrije werk. Vanuit een schets, een simpele potloodtekening, probeerde Karin diepte in de simpele gezichten te krijgen door te spelen met de elipsen die ze had getekend. Dit resulteerde in een abstract schilderij met een heel scala aan sprekende kleuren. Deze “maskers” symboliseren de emoties en gemoedstoestanden die ieder mens kent en herkent. Soms oprecht, maar soms ook geveinsd door het bijpassende masker op te zetten…… Handgeschilderd, alkydverf op glas van 40 x 60 cm. Technieken: verre églomisé en pointilleren. Inmiddels heeft dit schilderij een hele bijzondere plek in het atelier gekregen! Dit moet je echt zien, gewoon omdat het speciale effect op een foto niet te zien is! De achtergrond van dit schilderij is een spiegel: je ziet dus tegelijkertijd de voorkant, maar ook de achterkant van het schilderij; en daarnaast zie je ook nog eens jezelf en de achtergrond door het schilderij heen in de spiegel, maar zelfs ook in de weerspiegeling van het schilderij zelf. Kom snel langs om dit ongelooflijke effect te zien. Bel of whatsapp naar 06-40609555 of mail naar karinbonnemaijers@gmail.com. Je bent van harte welkom. (Te zien en te koop in de molen)
gallerij
De 3e zoon van deze vader. Zijn andere 2 zonen, 20 jaar ouder als deze kleine lieverd, werden in 2006 al geschilderd door Karin, toen nog op linnen. De kleuren van dit schilderij moesten “matchen” met de kleuren van de oudere schilderijen. Zo staan de gebruikte kleuren symbool voor de verbinding tussen deze 3 jongens. Acryl- en alkydverf op glas, 30 x 40 cm. Techniek: verre églomisé.
gallerij
Het tweeluik van de 2 andere zonen, geschilderd in 2006. Acrylverf op linnen 2 x 30×40 cm.
gallerij
In opdracht van een watersportvereniging maakte Karin dit mozaïek “Jack Beton” waarin de markante oud-voorzitter van deze vereniging en ook tevens de liefde voor de watersport vertegenwoordigd zijn. Het gedicht bejubeld elk lid en hun onderlinge saamhorigheid. De onregelmatige ruimtes tussen de plaatjes symboliseren de onregelmatige breking van het licht in stilstaand water. Vanwege het beperkte budget is er gekozen voor een print op plexiglas. Digitale print op acrylaat platen van 30 x 30 cm, in totaal 200 x 200 cm.
gallerij
Een zeilschip op glas vereeuwigd voor een scheepseigenaar die bijzonder trots is op zijn maritieme verblijf wat hem naar alle uithoeken van de wereld vergezeld. Handgeschilderd, alkydverf op glas van 40 x 40 cm. Technieken: verre églomisé en pointilleren.
gallerij
“Man met kind” gemaakt als ode aan alle liefdevolle vaders die op hun beurt weer zorgzame ouders maken van hun kinderen. Maar ook als symbool voor de processen en de rolverschuivingen die de meeste mensen doorleven. Van baby naar kind naar ouder en, nog ouder, soms weer terug naar kind. Speciaal uitgevoerd voor een zwarte achtergrond. Handgeschilderd, alkydverf op glasplaat van 50 x 50 cm. Techniek: verre églomisé. (Te zien en te koop in de molen)

 Hartegroet,

gallerij

Karin Bonnemaijers