Portret van een kleinkind op glas, hét ultieme persoonlijke kadootje voor papa, mama, opa en oma.

Twee trotse en jonge ouders én hun moeder reageerden erg emotioneel op dit portret van een kleinkind op glas. (WAT een ogen……..)portret van kleinkind op glas

Dit portret was voor mij een hele uitdaging! 7 jaar geleden al had ik de 2 oudste zoons al eens geportretteerd. Toen, op verzoek, op linnen. Nu was wederom de opdracht om een schilderij te maken, maar deze keer (gelukkig) wel op glas. Het nieuwe schilderij zou in dezelfde ruimte komen te hangen als de 2 eerdere gemaakte portretten. “Het zou dus wel heel fijn zijn”werd mij verteld, “als de schilderijen bij elkaar zouden passen”.
De schilderijen uit 2010 werden door mij geschilderd met acrylverf. portret van een kleinkind

Met dit materiaal is op glas wel te schilderen, maar de hardheid van het glas versterkt de zachte en elastische structuur van de acrylverf. Dat maakt acrylverf voor op glas eigenlijk veel te kwetsbaar en te gevoelig voor krassen. Maar omdat het nieuwe schilderij een gelijke uitstraling moest krijgen als de “oude” had ik als kunstenaar wel een behoorlijke uitdaging. De verf die ik voor het glazen schilderij het beste kan gebruiken moet wel precies dezelfde kleur hebben als die van de eerder gemaakte schilderijen. Uiteindelijk bleek de oplossing het zelf mengen van de “harde” alkydverf, zodat ik voor de nieuwe opdracht tóch precies dezelfde kleuren kon gebruiken als van de oorspronkelijke schilderijen, maar dan mét de juiste eigenschappen van een verfsoort die geschikt is voor schilderen op glas. Uitdaging gelukt dus! En tot mijn grote vreugde heb ik ook deze mensen een heel bijzonder en persoonlijk cadeau kunnen geven. En voor mij was het een genot om zulke prachtige grote donkere ogen te mogen schilderen.

De techniek waarmee dit portret van een kleinkind op glas is geschilderd noemt men verre eglomisé. Dit betekent zoveel als: het toepassen van een ontwerp (of vergulding) op de achterkant van glas om een ​​spiegelafwerking te produceren.

Hartegroet,

hartegroet

Karin Bonnemaijers

Portret van een kleinkind op glas, hét ultieme persoonlijke kadootje voor papa, mama, opa en oma.

Eén gedachte over “Portret van een kleinkind op glas, hét ultieme persoonlijke kadootje voor papa, mama, opa en oma.

  • 19 mei 2017 om 23:04
    Permalink

    Wij zijn erg blij met het mooie portret op glas van ons Fransje. De eerder door jou gemaakte schilderen zijn ook nog steeds erg sprekend. Echt super mooi gemaakt en precies zoals wij het wenste.

Reacties zijn gesloten.