Portret van een huisdier én kunst om trots op te zijn.

Portret van een huisdier. Mijn eerste glazen “dieren”portret van 2 hele lieve honden in een hele bijzondere (maar voor de eigenaren heel herkenbare 😉 situatie.

De originele foto waarvan dit schilderij is gemaakt heeft (begrijpelijk) zelfs de krant gehaald! Dit portret van een huisdier werd afgelopen zaterdag overhandigd aan de eigenaren, in de horecagelegenheid waar deze beroemde foto is gemaakt. 

portret van een huisdier

Er waren héél veel redenen gegeven om dit schilderij te maken. 
1. een 25 jarige bruiloft.
2. het zien van Abraham én Sara. 
3. een carriére switch.
4.  het feestje zélf op de locatie waar de foto waarop dit schilderij gebaseerd is is gemaakt!

Het schilderij werd aan het begin van het feestje aan de baasjes overhandigd. Zij waren erg ontroerd en getroffen door de gelijkenis. Voor mij als kunstenaar was dit fantastisch om mee te maken! Ik heb nog nooit eerder dieren geportretteerd en was er niet helemaal zeker van of ik de gelijkenis wel goed had getroffen.
Het schilderij werd meteen opgehangen aan een vrije spijker/haakje in de kroeg, om te voorkomen dat het schilderij zou beschadigen. Het blijft natuurlijk glas….

In het lied wat door vrienden voor de feestvarkens werd voorgedragen werd de betreffende foto genoemd. En natuurlijk ook het feit dat deze in de krant te zien was geweest.

Hilariteit alom natuurlijk. Meerdere gasten wezen naar het schilderij in de veronderstelling dat het om een uitvergrootte foto ging die in het café was opgehangen. Een logische aanname ook wel,  gezien de context. 
Één van de gasten vertelde een andere gast dat het hier niet om een foto ging, maar om een met de hand geschilderd portret. Dit verleidde uiteindelijk vele gasten tot een aanschouwing dichterbij, en ook bewondering alom. 
De kastelein, die al diverse malen complimentjes had gehoord over de foto, kon niet geloven dat het geen foto was. Tot dat ook hij dichterbij ging kijken.

Jammer voor stadscafé de Basiliek  dat de rechtmatige eigenaren het schilderij ‘s-avonds mee naar huis hebben meegenomen. Maar… niet getreurd, de kastelein heeft katten! Kijk maar eens op deze pagina.

Hartegroet,

hartegroet

Karin Bonnemaijers

Portret van een huisdier én kunst om trots op te zijn.