ik zie dubbel

Ik herinner me nog dat ik als heel jong meisje op school een tekening maakte van een “oogappel”. Oftewel een “dubbele”afbeelding van een mond met een oog erin. “Ik zie dubbel”; zei de docent tegen mij, ‘want ik zie een mond en een oog in één oogopslag”. Deze uitroep heb ik altijd onthouden.

En ook de tekening van toen zie ik nog in mijn herinnering. Dus maakte ik die tekening opnieuw. Omdat de oude uit mijn schooltijd al lang verloren is gegaan helaas. Dus zie je hieronder een latere versie van de tekening die de uitroep “ik zie dubbel” opriep

ik zie dubbel
oogappel originele tekening

Omdat ik was gevraagd om te exposeren tijdens Glasrijk Tubbergen heb ik deze tekening in 2017 gebruikt als uitgangspunt voor 2 schilderijen. Van dezelfde tekening schilderde ik 2 verschillende afbeeldingen op plexiglas.

Oogappel

ik zie dubbel

Oogappel

Beide werken kregen van mij de titel “oogappel”. Dezelfde titel voor verschillende kunstwerken is misschien een beetje vreemd, maar als je bedenkt dat ik  2 oogappeltjes heb (mijn 2 lieve kinderen) is het niet meer zo raar. Die 2 oogappeltjes van mij zijn net zo verschillend als de uitstraling van de werken, en allebei prachtig door hun unieke eigenschappen. En toch lijken ze ook heel veel op elkaar.

De 2 werken zijn op een witte achterplaat gemonteerd omdat ik toen nog geen idee had hoe de expositieruimte er uit zou komen te zien. Da’s bij elke expositie opnieuw weer een uitdaging, omdat een transparant kunstwerk nou eenmaal niet tegen elke achtergrond tot zijn recht komt.  Daarnaast is glas of plexiglas altijd een stuk zwaarder als een traditioneel schilderij op linnen, en probeer maar eens onzichtbaar een haakje te bevestigen aan het schilderij…….

Wil jij ook een oogappeltje aan de muur? Deze 2 zijn allebei nog te koop. De 1e versie is 40 x 40 cm, en de 2e is 30 x 32 cm. Ze kosten € 600,00 per stuk, inclusief levering (in Nederland) en plaatsing door mij persoonlijk. Bel of app of mail als je meer wilt weten.

Hartegroet,

hartegroet

Karin Bonnemaijers

ik zie dubbel