Geven is beter dan krijgen!

Geven is beter dan krijgen! Het eerste kunstwerk hangt en heeft een prachtige plek gekregen in mijn atelier/gallerie.geven is beter dan krijgen 

Zoals beloofd in een eerder bericht hierbij de foto van mijn kerstcadeautje voor mijn lieve partner. Geven is beter dan krijgen, het raakt me altijd als ik iets kan geven van persoonlijke waarde. Je had zijn gezicht eens moeten zien…, en eerlijk gezegd was ik zelf ook best ontroerd toen ik het eindresultaat zag, want dat had ik ook nog niet gezien.

Dat klinkt raar denk ik, maar ik schilder op de achterkant van het glas. In spiegelbeeld en dan ook nog eens omgekeerd, dus de voorgrond eerst en daaroverheen de achtergrond. Ik zie zie het eindresultaat altijd pas als alle verf droog is en ik het schilderij eindelijk om kan draaien. Een ongebruikelijke techniek.

En in dit geval gaat het om twee schilderijen over elkaar heen! Om de acrylaatplaten niet te beschadigen tijdens het monteren heb ik ze helemaal ingepakt met doeken. Zo komen er ook geen vette vingers op de platen. Na het aan elkaar monteren kan ik niet meer bij de achterkant. Dus schoonmaken is pas mogelijk als ze weer gedemonteerd worden. Dat is nogal een klus in dit geval want ze hangen op een hoogte van ongeveer 3,5 meter…. Maar, na voorzichtig balanceren op lange ladders, is het gelukt. Het eerste kunstwerk hangt op onze verder nog maagdelijke witte muren.

We kunnen het nu zowel vanuit de woonkamer als vanuit de keuken op de 1e verdieping bewonderen. In onze woonkamer hangen al heel lang portretten van mijn 2 bloedjes., mijn allereerste schilderijen op glas, gemaakt in de jaren 90.

De spontane reactie van één van de “stiefies”was trouwens hilarisch: “is mijn zusje nog niet af”? 🙂 

De komende dagen zullen er nog veel meer werken een plaatsje krijgen in onze molen. Met ingang van 8 januari 2019 is de molen/atelier/gallerie elke dinsdag en donderdag open voor publiek. Kom je ook een keertje live van de schilderijen en objecten genieten? Op een foto is de glans en de transparatie van het werk heel moeilijk weer te geven. Mensen die mijn werk al live gezien hebben zijn meestal heel verbaasd van het effect van een “glazen” schilderij! Dus kom gewoon eens een keertje vrijblijvend kijken in de molen, voor kunst, historie of een ouderwets lekker kopje koffie.

Als je zelf ook nadenkt over een bijzonder portret of schilderij, neem dan een kijkje bij hoe werkt het? 

Hartegroet,

hartegroet

Karin Bonnemaijers

Geven is beter dan krijgen!