Eindelijk…. een kerstcadeau

Eindelijk…. een kerstcadeau klaar waar ik al 3,5 jaar mee bezig ben ;-(

In onze woonkamer hangen al heel lang portretten van mijn 2 bloedjes., mijn allereerste schilderijen op glas, gemaakt in de jaren 90.

portret van kinderen op glas

Maar volgens de wet ben ik inmiddels ook stiefmoeder, een trotse stiefmoeder zelfs, en dat wilde ik al heel lang op mijn eigen manier, laten zien aan hun vader! Dus heb ik stiekem foto’s gezocht van de “stiefies”, een een ontwerp gemaakt van een 2-luik. Ze zijn natuurlijk allebei uniek, maar door hun bloedband zullen ze altijd verbonden blijven. Die eigenschappen wilde ik benadrukken! Dus moesten het 2 unieke portretten worden in een verschillende stijl, maar toch goed bij elkaar passend en op de één of andere manier met elkaar verbonden en toch ook los van elkaar. En dan in de kleuren die mijn ega zo mooi vind, hij is wat bescheidener in zijn kleurenkeuze dan ik.

Hoe het proces van ontwerpen is kun je lezen op het tabblad hoe werkt het? Voor dit cadeau heb ik wat stappen overgeslagen omdat het natuurlijk een verrassing moest blijven.

In 2015 ben ik al begonnen met het ontwerpen en het schilderen van dit werk, en heb ik het ook al gesigneerd, maar pas deze week heb ik het dan eindelijk afgemaakt!

tweeluik op glas

Sinds vanmorgen is het klaar! Nu alleen nog de finishing touch zoals vlekjes wegwerken en randen strak maken. Daarna met mijn speciale en milieuvriendelijke glasreiniger beide schilderijen oppoetsen en dan, verbonden aan elkaar, ophangen als één schilderij. Als het op zijn bestemming hangt zal ik natuurlijk meteen een foto delen van het eindresultaat.

Ik verheug me op de blijdschap van mijn ega, ik kan niet wachten op de uitdrukking op zijn gezicht zal als hij het voor de eerste keer ziet!

 

Hartegroet,
hartegroetKarin Bonnemaijers

Eindelijk…. een kerstcadeau