een schilderijtje van glas als sieraad

Een schilderijtje van glas als sieraad.

een schilderijtje van glas als sieraad

2018 was voor mij het jaar van de kennis vergaren. Om verschillende disciplines te leren en/of beter te beheersen. Allemaal natuurlijk gerelateerd aan glas. Met als doel: een schilderijtje van glas als sieraad.

SIERADEN:
Al heel lang probeer ik kwalitatief goede sieraden te maken van glas. Er zijn al prachtige sieraden op de markt van glas, gefused, met handgemaakte kralen, glas met zilver, etc. etc. Tot nu toe alleen nog niet van alledaags vensterglas, en zeker niet in de vorm van een schilderijtje.

EXPERIMENTEN:
Ik heb al volop geëxperimenteerd, maar het resultaat wat ik wil bereiken is nog niet bereikt. “Gewoon” helder, kleurloos en transparant vensterglas omtoveren tot een duurzaam, sterk en beschilderd sieraad is best een uitdaging voor mij. Gewoon een gat in het glas boren en daar een beschilderd sieraad van maken, dat lukt wel. De scherpe randen blijven gevaarlijk en de breekbaarheid van glas is ook nog wel een dingetje.

een schilderijtje van glas als sieraad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOTPOT:
Een stukje glas beschilderen met glaspoeder en vervolgens in de hotpot laten fusen, smelten samensmelten lukt ook nog wel. In ieder geval zijn de scherpe dan randen weg en is het glas minder breekbaar. Veel experimenten in de hotpot zijn uiteindelijk redelijk gelukt. Maar ze voldoen nog steeds niet aan mijn kwaliteitsnormen.

Een voorgeboord gaatje vloeit in de hotpot dicht, dus dat lijkt een onmogelijkheid te zijn. Nog steeds geen acceptabel schilderijtje van glas als sieraad dus.
een schilderijtje van glas als sieraadeen schilderijtje van glas als sieraadIN ZILVER ZETTEN:
Dan is er natuurlijk de mogelijkheid om van zilver (of goud) om het schilderijtje van glas een soort zetting te (laten) maken. Maar net zoals een eigen wijs klein kind wil ik het “zelf doen”, en ik ben geen edelsmid. Dus aan de slag met Fimo klei, zonder bevredigend kwaliteitsresultaat!

een schilderijtje van glas als sieraad

Er blijkt echter ook nog zoiets als zilverklei te zijn, die kun je ook in de hotpot verwerken! Ik dus op zoek naar een workshop om te  experimenteren met glas én zilver(klei) in de hotpot. Ik heb heel veel geleerd tijdens die tweedaagse workshop, maar vooral ook dat wat ik als eindresultaat voor ogen heb niet haalbaar lijkt te zijn. Alle samenvoegingen van zilver met (venster)glas in de hotpot zijn fallikant mislukt…… De kennis die ik heb opgedaan komt zeker te weten nog ergens in de toekomst van pas. Ik heb er in ieder geval een prachtige zelfgemaakte echt zilveren ring aan overgehouden.

een schilderijtje van glas als sieraad

En mijn doel van een schilderijtje van glas als sieraad blijft bestaan! Want ik blijf leren en proberen! En er komt een dag dat het gaat lukken! 

In 2018 heb ik nog veel meer geleerd wat ik in 2019 kan gebruiken, persoonlijk én zakelijk.

Tools en coaching op het gebied van:
ondernemen in kunst
kennis over mijn kerntalenten
zilver en glas in de hotpot
basistechnieken van epoxy gieten
maken en gebruiken van vectoren en digitale plaatjes met transparante achtergrond
ontwerpen van een eigen lettertype en er een bruikbaar font van maken
alle geheimen van het boekhoudprogramma Exact heeft nog maar weinig geheimen voor mij
kleding maken
de kunst van het sterven
de internationale handelsmarkt
toegepaste kunst
aanbestedingen bij gemeentes
pitchen
presenteren

Kortom, het was een heel leerzaam jaar. Met heel veel dank aan al die mensen die hun kennis met mij hebben willen delen, en mij gevraagd en ongevraagd bruikbaar advies hebben gegeven. Bedankt mijn lieve klanten, relaties, opdrachtgevers, lezers, kijkers, luisteraars, partner, vrienden, familie en ook haters.  

Wat je zaait zul je oogsten! Dat beloofd dus wat voor 2019!

Met ingang van 8 januari 2019 is de molen/atelier/galerie elke dinsdag en donderdag open voor publiek. Kom je ook een keertje live naar mijn werk en mijn mislukkingen kijken? Gewoon voor een vrijblijvend kijkje in de molen, voor kunst, historie of een ouderwets lekker kopje koffie.

Als je zelf ook nadenkt over een bijzonder portret of schilderij, neem dan een kijkje bij hoe werkt het? 

Hartegroet,

hartegroet

Karin Bonnemaijers

een schilderijtje van glas als sieraad